Leiri-info

PDF-tiedostoLEIRIKIRJE 2014.pdf (1.1 MB)
Tässä leirikirje tulostettavaksi jos et ole sitä saanut sähköpostiisi.

HUOM! LURPPA ON ENNAKKOTIEDOISTA POIKETEN PAJAN TOISELLA PUOLELLA, KOSKA ALUEELLA ON KAIVAUKSIA JA KULKU PAJAN TAAKSE HANKALAA!!

Tässä kerrotaan joitain käytännön vinkkejä ja esimerkkejä leirillä mahdollisesti syntyviin kysymyksiin. Näitä tietoja pyritään päivittämään ja lisäämään kun kysymyksiä tulee esiin. Voit seurata ajankohtaista keskustelua ja esittää kysymyksiä keskustelupalstalla.

Leiriläisen info

Tämän sivun yhteydessä julkaistaan kesäkuussa leiriläisen info-paketti. Siinä kerrotaan leirin perusasiat, kartat ja käytännöt. Printtaa se mukaan leirille. Pyrimme lähettämään leirikirjeen myös sähköpostitse noin viikko ennen leiriä. Ajankohtaista tietoa saa leirillä Lurppa-pubin ilmoitustaululta. 

Kun saavut leirialueelle

Leirille saapuessasi poikkea ensimmäiseksi Lurppa-pubiin. Sinut kirjataan saapuneeksi ja saat viimeisimmät majoittumisohjeet, ruokaliput, avaimet ja muut ohjeet. Lurppa on palannut vanhaan paikkaansa Pajan taakse.

Lurppa

Lurppa on SNJ:n ylläpitämä pubi ja kohtauspaikka leirillä. Lurpasta voi ostaa pienempää ja isompaa purtavaa. Menu vaihtelee, mutta yleensä sieltä on saanut ainakin makkaraperunoita, pizzaa, leipää, pullaa ja virvokkeita. Lurpassa on B-oikeudet joten omien juomien nauttiminen Lurpassa ja sen välittömässä läheisyydessä on kielletty. Lurppa palaa vanhalle paikalleen Pajan taakse telttoihin.

Lurppaan voi jättää lapsia viettämään aikaa omalla vastuulla. Lurpassa käy vain käteinen raha!

Ilmoitustaulu

Leirin virallinen ilmoitustaulu sijaitsee Lurpassa. Sieltä näet päivitetyn leiriohjelman, kartan ja muun ajankohtaisen tiedon. Leiripuhelin avataan vähän ennen leiriä ja sen numero julkaistaan näillä sivuilla ja leiri-infossa.

Ensiapu

Lurpassa on perusensiapuun tarvittavat välineet. Isommassa hädässä soitto 112:een ja ilmoitus Lurppaan. Kaikista leirillä mahdollisesti tapahtuvista onnettomuuksista ilmoitus Lurppaan.

Majoittuminen

Majoittuminen tapahtuu asuntoloissa, matkailuvaunussa tai teltassa. Asuntolaan voi kirjautua klo 16 alkaen ja avain pitää palauttaa klo 12 mennessä. Matkailuvaunuille varatusta alueesta saat tietoa Lurpasta ja leirikartasta. Telttailuun parhaat alueet lienevät Pitkälän ja saunan välisessä puistossa. Puiston etelän puoleisessa osassa on frisbee-golfrata, jonka läheisyyteen ei saa majoittua. Jokainen luonnollisesti pitää huolta majapaikkansa ympäristön siisteydestä ja korjaa roskat lähtiessään. 

Sauna

Sauna sijaitsee rannassa ja lämpiää joka ilta leirillä. Saunalla on pukuhuoneet ja wc:t sekä naisille että miehille. Suihkutila ja löylyhuone ovat yhteisiä. Naiset ja miehet saunovat vuorotunnein. Toisessa pukuhuoneessa on myös lavuaari jossa voi tiskata. Vessat ovat telttailijoita varten auki myös yöllä.

Vessat

Vessoja on majoitusrakennuksissa, saunalla, ruokalassa, uuden konehallin päädyssä ja päärakennuksessa.

Juomavesi

Juomavettä saa vessoista sekä konehallikentän (kokoontumiskenttä) pumppukaivosta.

Ruokailu

Aamupalaa ja lounasta saa ruokalasta joka sijaitsee Huttulassa. Huttula on kokolailla keskellä koko aluetta. Ruokaliput saa Lurpasta leirille tultaessa. Pienempää ruokaa voi ostaa myös Lurpasta.

Aamu- ja päiväpuhuttelu

Koko leiri kokoontuu aamuisin klo 8:45 ja iltapäivisin klo 13:15 Lurpan edustalle kentälle. Tässä tapaamisessa järjestytään koulutusryhmiin ja sovitaan harjoitusmaastot. Kokoontumisessa kuulet myös päivän ajankohtaiset tiedotteet. Älä myöhästy tästä tilaisuudesta, muuten et tiedä mihin maastoon ryhmäsi on mennyt.

Koulutusalueet

NOME-koulutukset järjestetään Mustialan alueella kävelymatkan päässä. TOKO:lle on varattu oma kenttä Mustialasta, AGI koulutus on Forssan keskustassa. VEPE ja NÄY kokoontuvat myös Mustialassa. MEJÄ-maastot ovat hieman kauempana, muutamien kilometrien päässä. Koulutukseen lähdettäessä sovitaan kimppakyytejä.

Juoksuiset nartut

Koiran jolla on juoksut leirin aikana, saa ottaa mukaan leirille, mutta koulutuksiin pääsee rajoitetusti. Juoksuisia narttuja otetaan ainakin joihinkin nome-ryhmiin, mutta ryhmät selviää vasta leirillä. Omistajan vastuulla on järjestää koiran majoitus niin ettei se häiritse tarpeettomasti muita koiria. 

Yhteiset tilat majoitusrakennuksissa

Koirat on pidettävä kytkettyinä yhteisissä tiloissa. Omassa huoneessa ne voivat olla vapaana jos asiasta on sovittu asuinkumppaneiden kanssa. Kaikkiin majoitusrakennuksiin koiria ei saa viedä ollenkaan. 

Iltaohjelmat

Lurpassa ja sen läheisyydessä järjestetään iltaisin viihteellistä ohjelmaa ja luentoja. Perinteiksi ovat muodostuneet toto-juoksu, leiriolympialaiset ja lurppavisa. Katsotaan mitä kaikkea tänä vuonna keksitään. Kaikki ohjelmat ja kisat ovat leikkimielisiä ja niistä ilmoitetaan Lurpan ilmoitustaululla.

 • Toto-juoksussa etsitään leirin nopeinta koiraa n. 50 metrin matkalla (moni koira on perinteisesti saanut iltaruokansa maaliviivalla). Totoon kuuluu tietysti myös keskeisesti vedonlyönti voittajasta.
 • Leirikisassa joukkueet ovat mitelleet leirin herruudesta mitä mielenkiintoisemmissa lajeissa. Joskus rasteilla pärjää nokkeluudella ja joskus silkalla tuurilla.
 • Lurppavisassa on jumpattu aivoja ja käyty kuuma jälkipeli kylmän lasillisen äärellä.
 • Lurpassa saattaa olla myös yllätysohjelmaa ja sitä saa myös itse kehittää ja ehdottaa Lurpan väelle.
 • Leirinäyttelyssä valitaan leirin kaunein koira.

Leirin työntekijät

Leiri vaatii paljon työtä, mutta leirin työntekijät ja kouluttajatkin ovat harrastamassa ja viettämässä omaa kesälomaansa. Kukaan ei saa leiristä palkkaa ja annetaan heillekin mahdollisuus nauttia lomastaan.

Koiran kakat

Alueen haltialle on luvattu korjata KAIKKI piha- puisto- ja kenttäalueilla olevat koirien jätökset! Kakkapusseja koitetaan toimittaa keskeisiin paikkoihin, mutta muistakaa myös käyttää niitä. Leirin päätteeksi, joku ne joutuu keräämään kuitenkin, haluatko mukaan talkoisiin?

Kauppa ja palvelut

Tammelan keskustassa on ruokakauppa, bensa-asema yms. Sinne on matkaa noin 1,5 kilometriä. Forssan palvelut ovat noin 10 kilometrin päässä.

Mitä mukaan leirille?

Tarpeet riippuvat lajista ja majoituksesta, mutta tässä vähän listaa mitä saatat tarvita säänmukaisen vaatetuksen ja yöpymistarvikkeiden lisäksi.

 • Koiranruokaa ja kuppi
 • Talutin ja pilli, valjaat
 • Häkki tai aitaus
 • Koulutusnameja
 • Rekisteripaperit ja rokotustodistus (kokeisiin)
 • Koiran lääkkeet
 • Punkkipihdit ja ensiapua
 • Matkavesipullo
 • Hattu, aurinkovoide, hyttysmyrkky, aurinkolasit
 • Reppu, retkituoli, juomapullo
 • Koulutusliivi, dameja
 • Taskulamppu, pyykkinarua
 • Käteistä rahaa Lurppa-ostoksiin
 • Maksukuitti maksetusta leiristä