Aluekoulutuksen mitä, missä, milloin

SNJ:n jäsenyhdistyksenä sinulla on nyt mahdollisuus saada nou-nome-koulutusohjaajakurssii omalle alueellesi. SNJ:n aluekouluttajat kouluttavat yhdistyksesi nou-nome-koulutusohjaajat. Ole yhteydessä oman alueesi aluekouluttajaan tai SNJ:n yhteyshenkilöön Kirsi Ovaskaiseen.

Uuden toimintamallin tarkoituksena on taata kaikille SNJ:n jäsenyhdistyksille tasavertaisesti samansisältöinen nou-nome -koulutusohjaajakurssi, ja se korvaa vanhan joka noin toinen vuosi järjestetyn kaikille yhteisen koulutusohjaajakurssin.

MITÄ aluekouluttaja tekee?

Aluekouluttaja pitää viikonlopun mittaisen koulutusohjaajakurssin jäsenyhdistyksen tuleville nou-nome -kouluttajille. Koulutus sisältää teoriaa ja käytännön harjoituksia. Kurssiohjelmaan kuuluu ennakkotehtävä, joka suunnitellaan yhdessä alueen yhteyshenkilön kanssa. Suorittaakseen kurssin kokonaisuudessaan koulutettavan on osallistuttava kurssille koko viikonlopun ajan.

”Aluekouluttaja ei kouluta kenenkään koiria, vaan yhdistysaktiiveja nou-nome-kouluttajiksi”.

MITEN aluekoulutus toteutetaan käytännössä?

Aluekouluttaja tulee pitämään kurssin SNJ:n jäsenyhdistyksen alueelle tai sinne, missä kyseinen yhdistys haluaa kurssin järjestää. Kurssiohjelma on viikonlopun mittainen perjantaista sunnuntaihin.

Jäsenyhdistys järjestää kurssipaikan, mukaan lukien koulutustilat ja -maastot. Maastossa suoritetaan käytännön harjoituksia sekä yksilötehtävinä että ryhmätöinä. On suotavaa, että maastoharjoitukset voidaan toteuttaa mahdollisimman lähellä kurssipaikkaa. Yhdistys järjestää aluekouluttajan yöpymisen ja ylläpidon sekä ilmoittaa osallistujat ennen kurssin alkua. Jäsenyhdistyksen yhteyshenkilö voi sopia käytännön asiat suoraan aluekouluttajan kanssa. On myös mahdollista, että kaksi pienempää yhdistystä järjestävät yhdessä yhteisen aluekoulutuksen.


MILLOIN aluekouluttajan saa oman yhdistyksen alueelle?

Aikatauluista voi sopia suoraan oman alueen kouluttajan kanssa. Tavoitteena on, että aikataulu saadaan sovittua aina yhdistyksen oman alueen aluekouluttajan kanssa. Näin aluekouluttajille syntyy arvokasta tietopääomaa oman alueen yhdistyksistä, mitä syventää yhteistyötä tulevaisuutta ajatellen. Jos yhdistyksellä on toiveissa juuri tietty ajankohta, ja se ei ole oman alueen kouluttajalle mahdollinen, voi toisen alueen kouluttaja tulla tilalle.


MISSÄ aluekoulutus järjestetään?

Koulutus järjestetään kyseisen jäsenyhdistyksen valitsemassa paikassa. Aluekouluttajat liikkuvat ympäri Suomen ja kiertävät kouluttamassa yhdistyksissä. Yhdistykselle ei tule kuluja aluekouluttajan matkoista. Alueellisesti laajalle levittyneiden yhdistysten tai saman alueen useiden pienten yhdistysten on mahdollista järjestää yhteinen koulutus parhaaksi katsomallaan paikkakunnalla.


KUKA maksaa viulut

Jäsenyhdistys maksaa vain kurssitilat sekä kouluttajan yöpymiset ja ruokailun ja tietenkin oman yhdistyksensä osallistujien kulut. SNJ maksaa aluekouluttajien päivärahat ja matkakulut.

Huomaathan, että aluekouluttaja tulee kouluttamaan nimenomaan uusia koulutusohjaajia – siis yhdistyksesi tulevia nou-nome -kouluttajia. Jos haluat kutsua aluekouluttajan johonkin muuhun koulutustehtävään (esimerkiksi kouluttamaan koirakoita), niin SNJ ei osallistu kustannuksiin.


MIKSI kannattaa kiinnostua?

Uuden toimintamallin tarkoitus on tarjota kaikille SNJ:n jäsenyhdistyksille yhdenvertaista ja saman sisältöistä koulutusta nou-nome-koulutusohjaajille.

Uudistuksesta hyötyvät jäsenyhdistyksemme, jotka saavat tulevaisuudessa koulutusohjaajakoulutukset omalle alueelleen. Aluekouluttajat ovat SNJ:n edustajia alueilla ja tuovat nou-nome-koulutusohjaajien koulutuksen saman sisältöisenä kaikille. Aluekouluttajat kouluttavat alueyhdistysten nome-koulutusohjaajia yli yhdistysrajojen ympäri Suomen. Yhdistyksen koko aktiivinen nome-porukka voidaan kouluttaa kerralla yhden viikonlopun aikana.


Mitä teen seuraavaksi, eli kehen otan yhteyttä?

Yhteyttä voi ottaa SNJ:n yhteyshenkilöön:

Kirsi Ovaskainen, aluekoulutus@snj.fi