SNJ:n rodunomaisten lajien Koekalenteri

Suomen Noutajakoirajärjestön rodunomaisten lajien uusi Koekalenteri otettiin käyttöön tammikuussa 2024. Koekalenteri on tehty ja sitä kehitetään edelleen täysin vapaaehtoisvoimin. 

Tälle sivulle kootaan jatkuvasti päivittyvää ”Kysymykset ja vastaukset” -osiota, joka on tarkoitettu kokeisiin ilmoittautujille. Koekalenterin päivityksistä ja uusista ominaisuuksista tiedotetaan koesihteereille suoraan ” Noutajien rodunomaisten kokeiden koevastaavat ja -sihteerit” Facebook-ryhmässä. Tältä sivulta löytyy myös ohjeet yhdistyksille Koekalenterin käyttöönottamiseksi.

Kokeeseen ilmoittautujille


K: Miksi koiran vanhempien ja kasvattajan tiedot eivät tulleet lomakkeelle kun hain koiran tiedot rekisterinumerolla?

V: Haemme lomakkeelle kaikki tiedot jotka Kennelliitosta suinkin saamme. Koiran vanhempien tiedot ja kasvattajan taikka omistajan tiedot eivät valitettavasti sieltä palaudu, vaikka Kennelliitto ne tietääkin. Eli ne pitää ilmoittautujan täyttää itse. Kun ne on kerran täyttänyt tietylle koiralle, niin sen jälkeen Koekalenterin ilmoittautumislomake muistaa ne kyllä, jos käytät samaa selainta seuraavaa ilmoittautumista tehdessäsi. Tässä suhteessa homma toimii kuten vanhankin koekalenterin kanssa, mutta toki ekaa ilmoittautumista tehdessä joutuu hieman näpyttelemään (tai kopioimaan tittelit Koiranetistä).


K: Pitääkö/kannattaako minun rekisteröityä, jotta voin ilmoittautua kokeeseen?

V: Ei pidä eikä varmaan kannatakaan. Rekisteröitymisen takana on tällä hetkellä koesihteerien toiminnot, eikä rekisteröitymisestä ole mitään iloa ilmoittautujalle (vielä – tulevaisuudessa voisi vaikka ollakin). Ei siitä mitään haittaakaan tosin ole, turhaa työtä lukuunottamatta. Katsomme josko saisimme lisättyä vähän lisätietoa rekisteröitymislomakkeelle, jotta ei vahingossa ilmoittautuja luule että rekisteröityminen vaaditaan.


K: Miksi ilmoittautumislomakkeelle ei tullut kaikkia koirani ykköstuloksia?

V: Tällä hetkellä ilmoittautumislomakkeelle haetaan vain koepaikan saamiseen vaikuttavat tulokset, eli joitain tuloksia voi puuttua, jos niitä ei tarvita. Voi hyvin olla että tätä tulemme vähän muuttamaan, kun on kaikenlaisia erikoistapauksia joissa tuloksia voitaisiin tarvita enemmän (esimerkiksi SM-kisat jne)


K: Apua, miksi en näe koekutsua?

V: Jos koekutsu on liitteenä (kuten useimmiten on), koekalenteri on vielä vähän salamyhkäinen sen kanssa, ja liite latautuu suoraan kännykän/tietokoneen liitteisiin, tähän tyyliin (ks kuva, jossa liite näkyy alareunassa)

Älä siis panikoidu vaikka näet tyhjältä näyttävän sivun kun olet klikannut koekutsun esiin -- odota hetki niin se liite kömpii laitteellesi ja voit sen sitten avata ja lukea. Ja joo, me koetetaan ehtiä tätä parannella jossain vaiheessa, ettei olisi niin orpo olo odotella liitteen saapumista.

K: Miksi en saanut ilmoittauduttua/maksettua/jotain muuta?

V: Jotain on varmaan rikki tai jotain puuttuu, kun Koekalenteri on vielä aika lapsenkengissä. Laita mahdollisimman tarkka virheen kuvaus koekalenterin tukeen https://koekalenteri.snj.fi/support. Ruutukaappaus tai kuva näytöstä jossa ongelma tapahtui on hyvä olla, samoin se sähköpostiosoite jolla olet ilmoittautumassa/ilmoittautunut, niin saatamme vaikka löytää oikean virheen konepellin alta kun tiedämme vähän mistä etsiä.


K: Jos ilmoitan useamman koiran, niin voinko maksaa yhdellä maksulla?

V: Nyt vielä ei, en osaa sanoa ehditäänkö sinne milloin(kaan)


K: Mitä tarkoittaa etusijalla "kutsutut"? Onko muilla kuin kutsutuilla mitään mahdollisuuksia mahtua mukaan?

V: Kyse on Kennelliiton uudesta säännöstä, jonka mukaan kokeeseen voi ottaa kutsuttuja (tyypillisesti varmaan talkoilijoita, tuomareita jne) maksimissaan 1/3 osallistujista. Eli kyllä on mahdollisuuksia, vaikka ei olisikaan kutsuttujen joukossa. Ks Kennelliiton ohjeet: https://www.kennelliitto.fi/lomakkeet/ohje-rajoituksista-kokeissa-ja-kilpailuissa
⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

K: Miksen saanut ilmoittautumisvahvistusta?

V: Se lienee roskapostissa. Me olisimme kiitollisia, jos merkkaisit postit uudelleen ”Not junk” -tyyppisesti ja kovasti klikkailisit meilin linkkejä jne, niin palveluntarjoajasi uskoisi että me ei olla spammaajia. Kaikki muutkin koekalenterin käyttäjät voi tässä auttaa: availkaa niitä meilejä, klikkailkaa linkkejä, merkkailkaa tärkeäksi jne, niin vähitellen meilitoimijat uskovat, että olemme hyvällä asialla!

Yhdistyskäyttäjille

Haluaisiko yhdistyksesi käyttää Koekalenteria? Ota yhteyttä SNJ:n nome-toimikuntaan osoitteella nome(at)snj.fi.

Tällä hetkellä SNJ ei veloita yhdistyksiä Koekalenterin käytöstä.  Yhdistyksen tulee tehdä sopimus käytöstä SNJ:n kanssa sekä maksupalvelusopimus PayTrailin kanssa. PayTrail veloittaa käytöstä maksutapahtumien mukaisesti.

Lisätietoja antavat:
Henriikka Kontturi, nome(at)snj.fi (Koekalenteri)
Sanna Ylänen, sanna.ylanen(at)snj.fi (PayTrail)