Suomen Noutajakoirajärjestöön uusi jäsenyhdistys

19.3.2024

Vuosikokous hyväksyi Vakka-Suomen Noutajat ry:n jäsenhakemuksen, joten yhdistyksestä tuli SNJ:n 26:s jäsenyhdistys. Sen vilkasta toimintaa oli kokouksessa esittelemässä puheenjohtaja Anne-Maria Pekkin. Vakka-Suomen Noutajat ry:n SNJ:n sääntöjen mukainen jäsentyyppi on harrastusyhdistys.

 SNJ:n toimihenkilöjoukkoakin täydennettiin, kun jalostustoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin filosofian tohtori Mirkka Montonen. Hän on päivätyössään genetiikan asiantuntija veritautien molekyylidiagnostiikassa, ja ymmärtää noutajaharrastajana hyvin SNJ:n pienten rotujen jalostukselliset haasteet tasapainoilussa geneettisen monimuotoisuuden ja ei-haluttujen ominaisuuksien välillä.

SNJ:n vuosikokous pidettiin koulutuspäivien päätteeksi Hyvinkäällä sunnuntaina 17.3.2024, ja siihen osallistui 19 äänivaltaista kokousedustajaa, yhteensä osallistujia oli 38. Kokouksessa esiteltiin myös vuoden 2023 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä myönnettiin vastuuvapaus hallitukselle ja muille tilivelvollisille.

Kokouksen päätteeksi luovutettiin SNJ:n hallituksen myöntämät kultaiset ansiomerkit Henna Tuonoselle, Miia Jaakola-Siimekselle ja Virve Jäntille. Hopeisen ansiomerkin saivat Raisa Ahtola-Järvinen, Laura Eerola, Tanja Eklund, Nina Flink, Kirsi Kansanoja, Mirva Kausiala, Kirsi Koivunen, Ilpo Lintula, Tiia Luomanen, Jussi Palomäki, Pirita Sainola, Riikka Tahvanainen, Timo Saario, Minna Tähtivirta, Elisa Uusi-Heikkilä ja Mia Vihtalahti. Onnittelut kaikille ja kiitos noutajien eteen tehdystä työstä!

Paikan päällä ansiomerkkinsä ja kunniakirjansa saivat Elisa Uusi-Heikkilä (vas.), Ilpo Lintula, Nina Flink, Henna Tuononen ja Timo Saario.