Noutajien hyvinvointi on SNJ:n tärkeä arvo

25.2.2021

Suomen Noutajakoirajärjestö laati yhdessä jäsenyhdistystensä kanssa ensimmäisen strategiansa kaudelle 2016-2020. Strategia on nyt kirkastettu seuraavalle viisivuotiskaudelle 2021-2025.

"SNJ:n tavoitteena on jatkossakin edistää noutajien alkuperäistä käyttötarkoitusta ja hyvinvointia sekä lisätä noutajarotujen arvostusta monipuolisena metsästys-, hyöty- ja harrastuskoirana", kertoo SNJ:n puheenjohtaja Sanna Sierilä.

Yksi SNJ:n keskeisistä arvoista on noutajien ja niiden omistajien hyvinvointi. Peruskoulutus ja riittävä toiminta ovat noutajalle välttämättömiä. Noutajat tulee kouluttaa positiivisin menetelmin lajiin kuin lajiin, eikä epäasiallisia menetelmiä tule sallia. Noutajaharrastajien tietämys ja osaaminen kasvavat vuosi vuodelta. SNJ panostaa oppimiseen järjestämällä säännöllisesti koulutuspäivät, eri lajien koulutustapahtumia, kesäleirin ja webinaareja sekä ylläpitämällä aluekoulutusohjelmaa. Nämä kaikki edistävät yhdistyksen toiminnan mukaisia arvoja noutajien ja niiden omistajien hyvinvoinnista. Hyvinvoiva noutaja on onnellinen noutaja", Sierilä kiteyttää.

Suomen Noutajakoirajärjestö noudattaa kaikessa toiminnassaan Suomen Kennelliiton sääntöjä ja määräyksiä sekä Suomen Lakia. Lisäksi SNJ:n järjestämissä eri lajien kokeissa noudatetaan kunkin koelajin virallisia koesääntöjä.

 

Lisätietoja SNJ:n kirkastetusta strategiasta antaa SNJ:n puheenjohtaja Sanna Sierilä, puheenjohtaja(at)snj.fi .

 

SNJ:n strategia vuosille 2021-2025