Nuorisotoiminta

Junnutoimintaa noutajien kanssa

 

Koiraharrastus on monelle nuorelle enemmän kuin vain koira ja harrastus. Koiraharrastuksen kautta uusien sosiaalisten kontaktien luominen on helppoa. Koira opettaa vastuuntuntoa, toisesta huolehtimista ja välittämistä. Vuonna 2016 Kennelliiton teemana ovatkin nuoret. Kennelpiireissä tehdään paljon käytännön nuorisotyötä, jota halutaan nostaa vuoden aikana esille. Myös Suomen Noutajakoirajärjestö tekee aktiivisesti työtä kehittääkseen järjestön nuorisotoimintaa ja mahdollistaakseen lasten ja nuorten harrastamisen noutajiensa kanssa.

 

Satakunnan noutajat junnutoiminnan pilottina

SNJ pilotoi Satakunnassa junnuryhmän ja työstää konseptia kerhosta, jollainen voisi olla tarjolla jokaisessa alueyhdistyksessä. Tarkoitus on järjestää koulutusta kerhojen pitäjille junnujen harrastusten vetämisestä sekä siitä, miten nuoria kohdataan koiraharrastuksen tiimoilla. Pilottikerhon on tarkoitus aloittaa syksyn 2016 aikana.

SNJ valmistelee valmista pakettia, jonka pohjalta kerhot voisivat toimia. Toivomme, että saamme alueyhdistyksetkin innostumaan nuoriin panostamisesta. Samalla olisi nuorille tarjolla mielekästä tekemistä, mutta myös kasvatettaisiin uutta polvea talkoopuuhiin ja harrastuksiin - uusia tekijöitä joukkoomme.

 

Teemavuosi näkyvästi esillä SNJ:n toiminnassa

SNJ tuo nuorten teemavuotta esiin erilaisissa tapahtumissa, kuten Riihimäen Erämessuilla 9. - 12.6.2016 ja SNJ:n kesäleirillä 4.-8.7.2016 Tammelan Mustialassa. SNJ aloittaa myös yhteistyön Metsästäjäliiton kanssa ja suunnitelmissa on nuorten oma Metso-leiri mahdollisesti jo vuodelle 2017.

Tänä vuonna SNJ:n kesäleirillä 4.-8.7.2016 nuoriin paneudutaan entistä enemmän. Leirillä on junnuille joka päivä koulutuksia, joissa voi tutustua eri lajeihin ja harjoitella niitä koirien kanssa. Tarjoamme nuorille myös mielenkiintoisia luentoja. Ryhmään voi tulla mukaan kaikki junnut, jotka pärjäävät itse koiransa kanssa. Junnut ovat ryhmässä oman huoltajan vastuulla. Leiriohjelmassa on muun muassa perustottelevaisuutta sekä tottelevaisuuskoulutusta, agilitya, nomea, rally-tokoa sekä luentoja koiran huollosta, ensiavusta sekä koiran aktivoimisesta ja leikkimisestä.

 

Tervetuloa mukaan SNJ:n junnutoimintaan!

Silja ja Sipsi lammella.
Silja ja Eka.
Aku ja Tipi kyyhkymetsällä. Kuva: Maarit Nikkanen
Jenna ja Riepu agilityradalla.
Leevi ja Tessa vauhdissa.