Nuorisotoiminta

Junnutoimintaa noutajien kanssa

 

Koiraharrastus on monelle nuorelle enemmän kuin vain koira ja harrastus. Koiraharrastuksen kautta uusien sosiaalisten kontaktien luominen on helppoa. Koira opettaa vastuuntuntoa, toisesta huolehtimista ja välittämistä. Vuonna 2016 Kennelliiton teemana ovatkin nuoret. Kennelpiireissä tehdään paljon käytännön nuorisotyötä, jota halutaan nostaa vuoden aikana esille. Myös Suomen Noutajakoirajärjestö tekee aktiivisesti työtä kehittääkseen järjestön nuorisotoimintaa ja mahdollistaakseen lasten ja nuorten harrastamisen noutajiensa kanssa.

 

Satakunnan noutajat junnutoiminnan pilottina

SNJ pilotoi Satakunnassa junnuryhmän ja työstää konseptia kerhosta, jollainen voisi olla tarjolla jokaisessa alueyhdistyksessä. Tarkoitus on järjestää koulutusta kerhojen pitäjille junnujen harrastusten vetämisestä sekä siitä, miten nuoria kohdataan koiraharrastuksen tiimoilla. Pilottikerhon on tarkoitus aloittaa syksyn 2016 aikana.

SNJ valmistelee valmista pakettia, jonka pohjalta kerhot voisivat toimia. Toivomme, että saamme alueyhdistyksetkin innostumaan nuoriin panostamisesta. Samalla olisi nuorille tarjolla mielekästä tekemistä, mutta myös kasvatettaisiin uutta polvea talkoopuuhiin ja harrastuksiin - uusia tekijöitä joukkoomme.

 

Tervetuloa mukaan SNJ:n junnutoimintaan!

Silja ja Sipsi lammella.
Silja ja Eka.
Aku ja Tipi kyyhkymetsällä. Kuva: Maarit Nikkanen
Jenna ja Riepu agilityradalla.
Leevi ja Tessa vauhdissa.