Noutajapörssissä metsästäjät ja koiranohjaajat kohtaavat

1.8.2022

Suomen Noutajakoirajärjestö muistuttaa, ettei kenenkään tulisi metsästää 10. elokuuta alkavalla metsästyskaudella ilman noutavaa koiraa.

Noutaja on sitkeä työskentelijä ja vahva uimari, joka pystyy tarkan hajuaistinsa ja luonnollisen paikallistamiskykynsä turvin löytämään ja palauttamaan pudotetut linnut metsästäjälle niin kaislikosta kuin avovedestäkin. Saaliin saaminen talteen on jokaisen metsästäjän kunnia-asia! 

Vaikka kaikki noutajanomistajat eivät metsästä, on moni heistä kouluttanut koiransa toimivaksi rodun perinteisessä käyttömuodossa. Monet koiranohjaajista ovat kiinnostuneita lähtemään avuksi koirattomille metsästäjille.

Koirattomien metsästäjien ja koiran omistajien kohtaamiseksi SNJ muistuttaa jälleen Noutajapörssistään, jossa koiranohjaajat voivat tarjoutua avuksi metsälle ja jossa metsästäjät voivat etsiä koirakkoa avukseen. Pelkkänä koiranohjaajana voi toimia ilman metsästyskorttia tai aseenkantolupaa. Noutajapörssi on ilmainen, ja kukin ilmoittaa siihen tietonsa omalla vastuullaan – metsästystapahtuman pelisäännöistä metsästäjä ja koiranohjaaja sopivat yksityisesti keskenään. Noutajapörssi on Facebookissa!

Metsästyskausi käynnistyy jälleen kyyhkyjahdilla 10. elokuuta. Monelle metsästäjälle todellinen kaudenaloitus on 20.8., jolloin starttaa vesilinnustus.

Suomen Noutajakoirajärjestö toivottaa turvallista metsästyskautta!

 

Noutajat ovat kelpo metsästyskoiria työskennellessään laukauksen jälkeen ja hakiessaan riistan talteen. Suomen Noutajakoirajärjestö haastaa kaikki koirattomat metsästäjät kokeilemaan, miten paljon miellyttävämpää ja helpompaa saaliin talteen saaminen on koiran avulla. Koulutetun koiran ohjaajansa kanssa löytää Noutajapörssistä.

Noutajapörssi Facebookissa