Koiraton metsästäjä saa apua SNJ:n Noutajapörssistä - metsästyskausi käynnistyy 10.8.

28.7.2020

(c) Mikael Montonen
(c) Mikael Montonen
(c) Sanna Sierilä
(c) Sanna Sierilä

Sepelkyyhkyn metsästys avaa jälleen monen metsästäjän metsästyskauden 10.8.2020. Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ) muistuttaa, ettei lintumetsälle tälläkään kaudella tulisi lähteä ilman noutavaa koiraa. Järjestön ylläpitämästä Noutajapörssistä voi koiraton metsästäjä hankkia koulutetun noutajan ohjaajineen mukaan metsälle.

 

Noutava koira on verraton apu lintumetsällä niin maalla kuin vedessä. Suomen Noutajakoirajärjestön tarjoama Noutajapörssi yhdistää koirattomat metsästäjät ja pienriistan talteenottoon koulutetut noutajat ohjaajineen. Palvelu toimii Facebookissa jo kuudetta kautta.

-Moni noutajan omistaja on kouluttanut koiransa rodun perinteiseen käyttötarkoitukseen, vaikka eivät itse metsästäisikään tai heillä ei olisi mahdollisuutta metsästää itse koiransa kanssa, kertoo Suomen Noutajakoirajärjestön noutajien metsästyskoe -toimikunnan puheenjohtaja Minna Aalto-Vainio. Nämä ohjaajat haluavat kuitenkin metsästyskokemusta ja ovat innokkaita metsälle lähtijöitä kouluttamiensa noutajien kanssa, joten he tarjoavat apua koirattomille metsästäjille Suomen Noutajakoirajärjestön Noutajapörssissä, Aalto-Vainio jatkaa. Koiranohjaajana voikin toimia ilman metsästyskorttia tai aseenkantolupaa.

Noutavan koiran käyttö kuuluu vastuulliseen metsästykseen

Metsästyskausi käynnistyy perinteisesti 10.8. sepelkyyhkyn metsästyksellä, jota seuraa vesilinnustuskauden aloitus 20.8.. Noutajat ovat erityinen apu vesilinnustuksessa, kuten muunkin pienriistan talteen ottamisessa, sitkeiden työskentelyominaisuuksien sekä vahvan uimataidon vuoksi. Vastuullisen metsästäjän tulisikin ottaa noutava koira mukaan jahteihin aina, kun se on mahdollista. SNJ:n Noutajapörssi tarjoaa tähän erinomaisen mahdollisuuden.

-Noutavan koiran käyttö edistää metsästyksen eettisyyttä, kun kaikki ammuttu pienriista saadaan tehokkaammin talteen peitteisessä maastossa ja vesialueilta, kuvaa Suomen Noutajakoirajärjestön puheenjohtaja Sanna Sierilä. Olemme ylpeitä, että tarjoamamme Noutajapörssi-foorumi on tuonut valtakunnallisesti yhteen jo yli 2300 koiranohjaajaa ja metsästäjää, jotka aktiivisesti tarjoavat ja etsivät apua jahteihin, Sierilä summaa.

SNJ:n yhtenä päätavoitteena on edistää noutajien alkuperäistä käyttötarkoitusta sekä noutajien tunnettavuutta monipuolisina metsästyskoirina. Noutajapörssi on osoittautunut oivaksi esimerkiksi noutajien tarpeesta metsästyksen apuna, sillä monet koirattomat metsästäjät ovat löytäneet jahtiseuraa foorumin kautta.

Noutavan koiran ohjaajineen löytää Suomen Noutajakoirajärjestön ylläpitämästä Noutajapörssistä: https://www.facebook.com/groups/SNJnoutajaporssi

 

Lisätiedot:

Sanna Sierilä, Suomen Noutajakoirajärjestö, puheenjohtaja, puheenjohtaja@snj.fi, p. 040 774 8714

Minna Aalto-Vainio, Suomen Noutajakoirajärjestö, noutajien metsästyskoe -toimikunnan puheenjohtaja, nome@snj.fi, p. 050 503 1386