VEPE - vesipelastuskoulutus

VEPE - vesipelastuskoulutus

Muutokset ovat mahdollisia koulutusten sisällön ja kouluttajien osalta.

Vepe on hyvin noutajille soveltuva harrastus. Kaiken tasoisille koirille järjestetään koulutusta kurssimuotoisesti. Koulutuksessa suoritetaan liikkeet (tehtävät) vuorotellen ja ohjaajat avustavat toisiaan, joten varauduthan kastumaan.  Kaikenikäiset koirat ovat tervetulleita. Tehtävät tehdään koiran ikä ja kokemus huomioiden. Vaatimuksena osallistumiselle on koiran uimataito ja että koira menee mielellään veteen.

Kurssit kestävät aamupäivän (3 tuntia) ma-ti tai iltapäivän ma-ti (3 tuntia) samoin to-pe aamupäivän (3 tuntia)  tai iltapäivän (3 tuntia). 

MA-TI VEPE-kurssi aloitteleville koirille, kouluttajina Erika Kinnunen ja Katja Oikari, max 8 koiraa

(TÄYNNÄ)

Kurssi on tarkoitettu koirakoille, jotka ovat aloittamassa tai juuri aloittaneet VEPE-harrastuksen. Kurssilla käydään lyhyesti läpi VEPE:n säännöt ja lajin tausta. 

Tarkoituksena on antaa kurssilaiselle tietoa, millainen laji on vesipelastaus, mitä laji vaatii koiralta ja ohjaajalta. Päivässä pääsee tutustumaan lajiin ja SOVE/ALO -liikkeeisiin. Jos olet jo aloittanut VEPE-harrastamisen, niin pääseet harjoittelemaan erilaisessa rannassa ja ryhmässä liikkeitä sekä hiomaan kohtaa, joka on tuottanut haasteita. Jokainen osallistuu omalta osaltaan eri tehtäviin eli jokainen toimii vuorollaan soutajana ja avustajana. 

Käytännön harjoitteet tehdään ryhmissä, joissa on mukana kokeneet kouluttajat. Mukaan tarvitset koiralle tavallisen kaulapannan, joka voi kastua, oman vientiesineen, koiralle herkkuja (pakasterasia), pyyhkeitä, joihin voi kuivata koiran, itselle vaateet, jotka voivat kastua.

 

TO-PE VEPE-kurssi edistyneille koirakoille (AVO-VOI), kouluttajina Hanna-Leena Heikkinen ja Aija Pekkanen, max 8 koiraa 

(TÄYNNÄ)

Kurssi on tarkoitettu koirakoille, joilla on jo kokemusta AVO ja VOI-luokista. Kurssilla pyritään kehittämään koiran ja ohjaajan osaamista harjoituksilla. Kurssin tarkoituksena on olla work shop, jossa ei varsinaisesti tehdä koko liikesarjaa koemaisesti, vaan pureudutaan haastaviksi osoittauneisiin liikkeisiin erilaisten harjoitusten avulla. Tarkoituksena on kehittää ohjaajan taitoa lukea koiraansa - mitä tapahtui ja miksi tapahtui. 

Kerro ilmoittautuessasi lyhyesti itsestäsi ja koirastasi miten paljon olette harrastaneen VEPEÄ ennen tätä kurssia ja millaisia haasteita teillä, joihin haluaisitte pureutua tällä kurssilla. 

(c) Marja Ala-Nikkola
(c) Marja Ala-Nikkola