TOKO - tottelevaisuuskoulutus

TOKO - tottelevaisuuskoulutus

Muutokset ovat mahdollisia koulutusten sisällön ja kouluttajien osalta.

 

Ma-ti kouluttamisen perustaidot ja pohjat harrastuslajeihin Tytti Lintenhofer. Max. 10 koiraa.

Kouluttamisen perustaidot on tarkoitettu kaikille koirille, ei ikärajaa. Koulutukset muokataan koirien osaamisen mukaisesti, joten kurssille voi tulla mukaan eritasoisten koirien kanssa. Koulutuksissa käydään läpi koiran motivoimista sekä miten saada koira aktiiviseksi työskentelijäksi. Kurssilla harjoitellaan perusasioiden (esim. kontakti, maltti, palkitseminen sekä arkiasiat) lisäksi lajikoulutusten perusteita (esim. nome, etsintä, toko ja rally-toko).

Ma-ti hallinta ja yhteistyö ”nome-toko” Pipa Pärssinen. Max. 10 koiraa.

Kurssin on tarkoitettu koirille, joiden kanssa halutaan harjoitella hallintaa ja yhteistyötä etenkin nomen kannalta. Kurssilla harjoitellaan mm. seuraamista, perusasentoa, odottamista, rauhoittumista, luopumista, pillipysähtymistä sekä perusnoutoa. Lisäksi käydään läpi kouluttamisen perusasioita, esim. palkitseminen ja motivaatio, sekä etsintään liittyviä harjoituksia.

To-pe hallinta ja yhteistyö ohjaajan kanssa Tytti Lintenhofer. Max. 10 koiraa.

Kurssi on tarkoitettu kaikille koirille, ei ikärajaa. Koulutukset muokataan koiran osaamisen mukaisesti helpommiksi tai vaativammiksi. Kurssilla harjoitellaan mm. koiran itsehillintää ja malttia, kontaktin pitämistä ohjaajan erilaisissa tilanteissa, häiriöiden sietämistä ja koiran motivoimista työskentelyyn ohjaajan kanssa. Yhteistyön kehittämistä tehdään koirakon tavoitteiden mukaisissa asioissa, esim. luoksetulo, hihnassa kulkeminen tai noutotyöskentely. Lisäksi kokeillaan erilaisia koiran ja ohjaajan yhteistyötä lisääviä virikkeitä ja aktivointia (esim. nenätyöskentely, ”koirajumppa”).

To-pe kilpailevat tai kilpailemaan aikovat koirakot Pipa Pärssinen. Max. 10 koiraa.

Koulutuksiin voi tulla sellaisen koiran kanssa, jonka kanssa suunnittelee joskus osallistuvansa esim. tokoon tai rally-tokoon. Koulutukset suunnitellaan osallistujien mukaisesti eli mukaan voi tulla eri-ikäisten ja eritasoisten koirien kanssa. Koulutuksissa käydään läpi mm. eri liikkeiden ja tehtävien opettamista, häiriöharjoituksia, ryhmätreenejä sekä kokeenomaisia harjoituksia. 

(c) Tiina Jurvakainen
(c) Tiina Jurvakainen