Lajiesittelyt

Lajiesittelyt

 

Koulutusta järjestetään noutajien yleisimmissä lajeissa kuten nome, mejä, vepe, toko ja pk-jälki. Leirin aikana järjestetään neljä koetta. Ennen varsinaisen leirin alkamista järjestetään WT-koe sunnuntaina. Leirin aikana järjestetään MEJÄ-koe tiistaina. NOU-koe eli taipumuskoe ja  TOKO-koe keskiviikkona. 

 

 

NOME - noutajien metsästyskoekoulutus

NOME eli noutajien metsästyskoekoulutus pitää sisällään kaiken noutajien rodunomaisten lajien koulutuksen. Kesäleirillä järjestetään monipuolista koulutusta eritasoisille koirakoille kokeneiden kouluttajien toimesta. Keuruun maastot tarjoavat hienot mahdollisuudet erityyppiseen treenaamiseen. Koulutusta tarjotaan erilaisissa tasoryhmissä.

Koulutuksissa käydään läpi noutajan rodunomainen koulutus aina taipumuskokeeseen valmistautumisesta voittajaluokan harjoitteluun saakka. Vaikka olisit aivan aloittelija, eivätkä rodunomaiset lajit ole sinulle tuttuja, olet tervetullut mukaan koulutukseen. Harjoittelussa käytetään pääsääntöisesti dameja. Kouluttajina toimivat kokeneet harrastajat ja noutajien rodunomaisissa lajeissa kilpailevat.

 

MEJÄ - metsästyskoirien jäljestämiskoulutus

Koemuotona MEJÄ:n tarkoituksena on selvittää koiran kyky seurata haavoittuneen riistaeläimen verijälkeä. Noutajat ovat vuosien saatossa niittäneet menestystä lajin arvokokeissa, ja erityisesti käytännön jäljestystehtävissä.

Alkuviikolla pilotoidaan MEJÄ:n jatkokoulutusta kokeneemmille koirakoille maanataina ja tiistaina käytännön harjoitteiden avulla, sekä MEJÄ-koe "AVO-luokan koirille" tiistaina 2.7.2019. Jälkientekotalkoot ovat maanantaina 1.7.2019. Torstaina ja perjantaina koulutusta "jälkien tekoon ja kokeen kulusta aloittelijoille. Kokeneilta kouluttajilta saat vinkkejä itsenäiseen harjoitteluun ja ongelmakohtien ratkaisuun. Koulutuksien sisältö suunnitellaan koirakkokohtaisesti ilmoittautumisten perusteella.

 

PK - palveluskoirakoulutus

Onko sinulla kenties etsinnässä noutajallesi sopiva harrastuslaji? Voisiko se olla palveluskoirien jälkikoe? Vai oletko jo kenties kokeillut lajia ja haluaisit saada lisää oppia ja treeniä koirallesi? Kaikilla noutajaroduilla on oikeudet kilpailla palveluskoirakokeissa ja lajien harjoittelu sopii erinomaisesti noutajille. Pk-jälki on ihmisen kävelemä ja suoritukseen kuuluu myös tottelevaisuus osio sekä esine-etsintä. Tervetuloa aloittamaan tai jatkamaan mukavaa noutajan työinnolle sopivaa koiraharrastusta!

Kesäleirillä on pelastuskoiratoiminta ja PK-jälki. Torstaina ja perjantaina maastossa jäljentekoa, jäljestystä ja esineruutua koiran ja ohjaajan osaamisen mukaan. Sopii myös aloittelijoille. Tottelevaisuutta ryhmän kesken kouluttajien avustamana.

Kiinnostaako pelastuskoiratoiminta? Lähde leirille tutustumaan, mistä on kysymys tässä antoisassa harrastuksessa. Koulutus sopii kaikenikäisille ja tasoisille koirille.

 

TOKO - tottelevaisuuskoulutus

TOKO – tottelevaisuuskoulutus kilpailemisesta kiinnostuneille tai kilpaileville

Leirillä on tarjolla TOKO-koulutusta koirakoille, jotka ovat mahdollisesti tulevaisuudessa kiinnostuneita kilpailemaan tokossa ja/tai rally-tokossa. Ikärajaa ei ole, vaan mukaan saavat tulla kaikenikäiset koirat. Lisäksi koulutusta on tarjolla kilpaileville koirakoille. Leirin aikana järjestetään myös tokomestaruuskoe.

TOKO – Koulutuksen perusteet ja koiran hallinta

Leirillä järjestetään myös koulutusta, jossa tehdään koiran ja ohjaajan välistä yhteistyötä ja koiran hallintaa kehittäviä harjoituksia. Lisäksi mukana on koiran aktivointia. Koulutukseen saa osallistua kaiken tasoisten ja –ikäisten koirien kanssa.

 

VEPE - vesipelastuskoulutus

Vepe on hyvin noutajille soveltuva harrastus. Kaiken tasoisille koirille järjestetään koulutusta kurssimuotoisesti. Koulutuksessa suoritetaan liikkeet (tehtävät) vuorotellen ja ohjaajat avustavat toisiaan, joten varauduthan kastumaan.  Kaikenikäiset koirat ovat tervetulleita. Tehtävät tehdään koiran ikä ja kokemus huomioiden. Vaatimuksena osallistumiselle on koiran uimataito ja että koira menee mielellään veteen.

 

Nuorisotoiminta

Kesäleirillä on huomioitu myös nuoret koiraharrastajat! Ryhmät on jaettu iän mukaan 7 – 11 -vuotiaisiin ja 12 – 18 -vuotiaisiin. Junnutoiminnassa on mahdollisuus tutustua itselle uusiin lajeihinkin, sillä harjoittelemme joka päivä eri lajeja, mm. toko, rally-toko, vepe, mejä ja näyttelytoiminta. 

Kaikki ovat tervetulleita mukaan oman, perheen tai tutun koiran kanssa, mutta koiran on oltava hallinnassa. Koirakot ovat vanhempiensa vastuulla koulutusten ajan ja alle 15-vuotiaan osallistuessa kurssille, tulee vanhemman olla koulutuksessa mukana.