Koiratanssitapahtuma 27.8.2022

 

Suomen Noutajakoirajärjestö tarjoaa jäsenilleen Koiratanssitapahtuman 27.8.2022 Salossa. Kouluttajina ovat Minna Uurainen ja Annette Wahlberg.

Koulutukset: 

Minna Uurainen kouluttaa yksäreitä. Yhden yksärin kesto on 30 min. 

Annette Wahlberg pitää 1,5 tunnin luennon koiratanssista ja lisäksi 5 ryhmää 3 henkilölle. Ryhmätunnin kesto  on 50 min. Ryhmien teemat ovat: Koiratanssi tutuksi, musiikin tulkinta ja ohjaajan liikkuminen sekä tempputreeni.

Hinnat:

Ryhmätunti: jäsenet 25e ja muut 30e

Yksäri: jäsenet 40e ja muut 50e

Kuunteluoppilas: jäsenet 15e ja muut 25e

Ilmoittatuminen:

Ilmoittautuminen on ajalla 6.6.2022 - 18.7.2022

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti SNJ:n jäsenille. Mukaan otetaan myös muita koiratanssista kiinnostuneita koirakoita. 

Lisätietoja: harrastuslajit@snj.fi

 

Minna Uurainen - koiratanssikouluttaja

 

Olen Minna Uurainen, kolmekymppinen lahtelainen koiraharrastaja. Tällä hetkellä kotona on vain yksi koira, belgianpaimenkoira tervueren FI KVA-PKJ, JK3, RTK2 Delta Vom Gailtal "Xena", jonka kanssa olemme HTM voittajassa kisanneet yhden SERTin verran. 

Innostuin koirien kanssa harrastamisesta v.2001 ja ensimmäiset agility- ja tokostartit kävin 2005. Varsinaisesti kilpailemisen aloitin Ninjan eli FI KVA, FI TVA, FI RTVA, JK3, HK1, AGI3 Newstory Ninja kanssa. Aluksi halusin kilpailla erityisesti agilityssä, mutta kiinnostus hiipui pk-lajien ja tokon vietyä mennessään eli juostiin Ninjan kanssa vaIn 3-luokkaan. Eläkeharrastuksena meillä oli rallytoko, jossa paras saavutus valionarvon lisäksi oli SM7. 

Seuraava harrastuskoirani oli FI & SE RTVA, FI & SE KTV-HTM, JK3, EK1, HK1, TK1 Foolproof Hunn the Highflyer "Hunni". Parhaina saavutuksina rallytokon rotumestaruus, HTM SM hopea 2019, maajoukkue karsintojen voitot ja niinpä meidät valittiin 2020 MM ja PM -kilpailuihin. Valitettavasti korona tuli ja Hunnin kanssa edustusreissuille ei koskaan päästy.

Olen kouluttanut sivutoimisesti nyt muutaman vuoden ajan koirakoita eri lajeissa ympäri Suomen. Se on ollut todella mahtavaa, sillä rakastan kouluttamista! Koiratanssin osalta olen käynyt sekä koulutusohjaaja 1 että 2 (jatko)kurssin. Olen aina ollut monen lajin harrastaja ja minulle ihanteellinen suoritus on sama kaikissa lajeissa; innokas ja motivoitunut koira, joka työskentelee hyvässä yhteistyössä ohjaajansa kanssa. Voisikin sanoa, että ns. yhteisen kuplan tavoittelu on minulle koiraharrastuksen ydin. Vahvan lajiosaamisen lisäksi hyvä vireenhallinta on avaintekijä onnistuneeseen kilpailusuoritukseen, varsinkin pitkällä tähtäimellä.

Olen ilokseni saanut treenata ja kilpailla omien koirieni lisäksi myös lainakoirilla. Ja vaikka omat koirani ovatkin olleet samaa rotua, niiden vahvuudet ja heikkoudet ovat olleet varsin päinvastaisia keskenään. Xena erityisesti on haastanut minua monien pelkojensa ja herkkyytensä vuoksi. Mietittäessä koiran koulutusta, on meidän kuitenkin hyvä muistaa koirakko kokonaisuutena eli emme saa unohtaa meidän ohjaajien tunnetiloja ja niiden hallintaa. Koulutamme siis koiramme lisäksi jatkuvasti myös itseämme!

Annette Wahlberg - koiratanssikouluttaja

 

Olen Annette Wahlberg, eläintenkouluttaja (at) ja SKK koiratanssin koulutusohjaaja. Hurahdin koiratanssiin vuonna 2016 ja olen ohjannut tätä upeaa lajia viikoittain vuodesta 2018. Harrastan koiratanssin kaikkia kolmea alalajia, yhdessä valkoisten paimenkoirieni kanssa ja kilpaileminen on tullut tutuksi sekä kilpailijana, että myös kehäaitojen ulkopuolelta koetoimitsijana. 

 

Koiratanssia voi harrastaa jokaisen koiran kanssa, jonka liikkuminen on kivutonta rodusta riippumatta. Lohdullista on myös ettei ohjaajan tarvitse osata tanssia, mutta rytmitajusta on kuitenkin hyötyä. Koiratanssi on lajina mahdottoman hauskaa, vaikkakin melkoisen haastavaa.

 

Meillä on koulutuspäivän aikana viisi, 3-4 koirakon eri aiheista ryhmää. Aiheina ovat Koiratanssi tutuksi, Musiikin tulkinta ja ohjaajan liikkuminen sekä Tempputreeni. Jokaisen ryhmä treenaa 50min. Päivän aikana on myös 90min luento jossa kerron yleistä koiratanssistä ja kilpailemisesta tässä hienossa lajissa. Koiratanssi tutuksi ryhmätunnilla harjoitellaan erilaisia liikkeitä ja lähdetään muodostamaan liikesarjoja. 

- Koiratanssi tutuksi ryhmä sopii kaikille, jotka ovat kiinnostuneita koiraanssista. Musiikin tulkinta ja ohjaajan liikkuminen ryhmässä pohditaan erilaisia musiikkeja ja miten voidaan koiran liikkeillä ja ohjaajan omalla liikkumisella tulkita musiikkia ja miten musiikinvalinnalla voidaan tuoda oman koiran persoonallisuutta esiin. Koska ohjaajan liikkuminen on yleensä koiralle suuri häiriö, joten se on myös tämän tunnin treeniaiheena. 

- Musiikin tulkinta ja ohjaajan liikkuminen ryhmä sopii hyvin ohjaajille, joille koiratanssi on jo ennestään tuttu, mutta tähän ryhmään voi tulla myös aivan aloittelijakin. 

- Tempputreeni ryhmä sopii aivan kaikille, jotka haluavat opettaa koirallensa erilaisia temppuja, joko koiratanssia varten, tai ihan vaan aktivoidaakseen koiraansa. Tähän ryhmään tulijat voivat miettiä etukäteen mitä temppuja haluaa opettaa, mutta ei haittaa vaikkei keksi mitään, sillä minulla on pitkä lista erilaisia liikkeitä ja temppuja jotka ovat koiralle mieluisia oppia.

Ilmoittautuminen koiratanssitapahtumaan 27.8.2022


Tällä lomakkeella ilmoittaudun mukaan SNJ:n järjestämään koiratanssitapahutmaan 27.8.2022. Ilmoittautuminen ajalla 6.6.- 18.7.2022

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Suomen Noutajakoirajärjestö käsittelee henkilötietoja tietosuoja-asetuksen mukaisesti. Tietosuojaselosteeseen pääset tutustumaan täällä.

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.