Talkootoiminta on noutajakoiratoiminnan ydin - kaikki noutajien puolesta

29.8.2017


Viime viikonloppuna pidetty SM-NOME-B-kokeen järjestelyt ja erityisesti viestintä olivat ensiluokkaisia. Kotikatsomoissakin saimme nauttia live-lähetyksistä koko viikonlopun ajan. Lähetyksistä välittyi tekemisen ilo, hyvä yhteishenki ja tapahtuman saama palaute on ollut erittäin hyvää. Tämänkin arvokisan mahdollistivat lukemattomat ahkerat talkoolaiset, jotka ovat koko noutajatoiminnan ydin ja mahdollistajat.

Suomen Noutajakoirajärjestöllä on 26 jäsenyhdistystä, jotka järjestävät monenlaista toimintaa, koulutuksia ja kokeita. Jäsenhdistysten toiminta on ensiarvoisen tärkeää niin Suomen Noutajakoirajärjestölle kuin koko noutajakoiratoiminnalle, sillä hyvin usein nämä yhdistykset ja niiden koulutukset ovat uuden noutajaomistajan tärkein apu koirankoulutuksessa alkuun pääsemiseksi ja etenemiseksi. Jäsenyhdistykset järjestävät lisäksi pääosan kaikista rodunomaisista kokeista. Jäsenyhdistysten toimintaa on tehty vuosikymmeniä ja joskus niiden talkootoimintaa perustuvaa työtä saatetaan pitää itsestäänselvyytenä.

Suomen Noutajakoirajärjestö (SNJ) haluaa omalta osaltaan nostaa esiin arvokasta talkootyötä sekä jäsenyhdistysten tärkeää toimintaa ja on päättänyt palkita vuosittain jäsenyhdistysten ehdottamat Vuoden talkoolaiset. Vuoden talkoolainen -arvonimen tarkoituksena on kannustaa alueilla toimivia noutajaharrastajia aktiivisuuteen, yhteisen hyvän tekemiseen, noutajan puolesta toimimiseen ja oman tietotaitonsa jakamiseen. Lisäksi palkinnolla halutaan nostaa talkootyön arvostusta.

Ihan jokainen talkoolainen on tärkeä noutajakoiratoiminnan mahdollistamiseksi. Jotta kukaan ei uupuisi työkuorman alla, uusia talkoolaisia tarvitaan aina. Rohkeasti siis mukaan toimintaan jäsenyhdistysten kautta. Ja muistetaan arvostaa toistemme ja myös omaa työtämme yhteisen hyvän ja noutajien eteen. Ja kun talkoilusta saa vielä hyvän mielen, on se voitto kaikille.

Suomen Noutajakoirajärjestön jäsenyhdistykset ja niiden yhteystiedot löydät täältä.

Vuoden talkoolainen -nimityksen sääntö.